Nasza rodzina zajmuje się uprawą owoców od 1978 roku. Sad jest położony z dala od dróg asfaltowych oraz jakichkolwiek zakładów przemysłowych.

Na terenie naszego sadu znajduje się nieużytek obrośnięty starym drzewostanem i najróżniejszymi krzewami. Jest to mieszkanie dla wielu gatunków ptaków, które są naszymi sprzymierzeńcami w walce ze szkodnikami.

Od wielu lat współpracujemy z pszczelarzami, dzięki czemu posiadamy pasiekę na skraju naszego gospodarstwa. Siła pni pszczelich oraz ilość miodu zbieranego przez pszczoły daje nam sygnał, że w naszym sadzie wszystko jest tak, jak być powinno.

Od 2003 roku w uprawie owoców stosujemy zasady Integrowanej Produkcji. Przestrzeganie tych zasad sprawia, że owoce są nie tylko piękne i smaczne, ale również bez pozostałości środków ochrony roślin i nawozów. Stale śledzimy fachową literaturę i chętnie uczestniczymy w szkoleniach i wykładach, które pomagają nam stale poszerzać naszą wiedzę.

Z tych owoców w 2011 roku rozpoczęliśmy produkcję soku. Cały proces przetwarzania jest bardzo prosty. Owoce ze skrzyń trafiają do basenu, w którym są myte, stamtąd podajnikiem trafiają do urządzenia rozdrabniającego. Miazga spada do tłoczni, skąd wyciśnięty sok przelany jest przez sito do zbiornika. Po tym sok przez pasteryzator stale napływa do nalewarki a przez nią już do worków. Na żadnym z etapów nic nie dodajemy do soku. Macie Państwo naszą gwarancję, że w soku nie ma aromatów, cukru, konserwantów itp. Otrzymujecie od nas absolutnie stuprocentowy sok owocowy.

 

Zdjęcie satelitarne sadu:

źródło: maps.google.com (Google Maps)

2015-06-26 18:57:42